Címlap

Hírek

Tábor, program_ifjúság

 Pályázat ifjúsági közösségek és szervezetek rendezvényeinek támogatására 

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatot hirdet gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatására. A pályázat kódja: IFJ-GY-14-B

A pályázat tárgya

A pályázat keretében gyermekeket és fiatalokat célzó programok, ifjúsági táborok, nyári illetve téli táborok, ifjúsági turizmust érintő aktivitások támogathatók.

A pályázat benyújtása

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a Pályázatkezelő által működtetett Pályázatkezelő Rendszer szoftveren keresztül.

Határidő: 2014. március 3.

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/2014/02/07/ifj-gy-14-b/?awt_l=G8gOs&awt_m=3c4XPi0lajz4mMk 

 

 

"Egy tiszta élet, a Tiéd!"

 Egy tiszta Élet, a Tiéd! – Fotópályázat a kábítószermentes életmód népszerűsítésére

A Magyar Ifjúsági Konferencia fotópályázatot ír ki “Egy tiszta Élet, a Tiéd!” címmel Kárpát-medencei magyar nemzetiségű fiatalok számára.

A pályázat tárgya

A szermentes életmód népszerűsítésének, vagy a szerhasználat alternatíváinak képi megjelenítése, a drogok elutasításának, vagy a függőség következményeinek ábrázolása.

A pályázat célja

  • A kábítószer-fogyasztás elterjedésének megakadályozása, megelőzése
  • A tiszta tudat és az egészségközpontú szemlélet közvetítése
  • A józanságot képviselő életmodellek terjesztése
  • A szermentes életmódot közvetítő nemzeti és helyi közösségek megerősítése

Pályázók köre

Magánszemélyek: a pályázatra a Kárpát-medencei 35. életévüket be nem töltött magyar nemzetiségű fiatalok jelentkezhetnek.

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/2014/01/28/egy-tiszta-elet-tied-fotopalyazat-kabitoszermentes-eletmod-nepszerusitesere/?awt_l=G8gOs&awt_m=3lh64Evs0Tz4mMk 

 

 

"Mi vagyunk Európa!2." program

Pályázati felhívás középiskolák számára, európai uniós tematikájú iskolanapok megrendezésére

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Külügyminisztérium által indított "Mi vagyunk Európa! 2." program keretében országosan összesen 30 helyszínen nyílik lehetőség európai uniós tematikájú iskolanapok megtartására. Somogy, Baranya, Hajdú-Bihar és Békés megyékben és a fővárosban 3-3, míg a többi megyében 1-1 iskolanapot szervezünk.
Az iskolanapok a szervezők által előre összeállított, az iskola által választható, egymással kombinálható és a középiskola igényeinek megfelelően testre szabható programelemekből épülnek fel, melyek a következők lehetnek: akadályverseny, sportnap, videó-/híradókészítő verseny. A program célja, hogy a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson, ezért a programelemek is mind arra épülnek fel, hogy európai uniós tudást adjanak át a középiskolásoknak. A programok szervezését és helyszíni lebonyolítását a Prime Time Marketing Kft. (Prime Time Communications) végzi. A programban való részvétel az iskola részéről anyagi hozzájárulást nem igényel.

A programban részt vevő tanintézmények és diákjaik aktív közreműködésükért és teljesítményükért értékes díjakban részesülnek, melyek a következők:
Minden résztvevő iskola 100 000 Forint értékű bookline-utalványban részesül. Ezen kívül az iskolanapi versenyen helyezést elérő csapatok is díjat kapnak, amelyet közös programhoz, például kiránduláshoz, kulturális programhoz stb. használhatnak fel.

Forrás: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/F7A867879280D075C1257C6D003127E6 

 

Diplomamentő program

Korhatár nélkül lehet pályázni a diplomamentő programra

Korhatár nélkül lehet jelentkezni márciustól a Diplomamentő programra - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben az MTI-t hétfőn. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár döntése értelmében ugyanakkor bekerül a választható nyelvek körébe a német és az angol mellé a francia nyelv, továbbá nem lesz állampolgársághoz kötve a programba való belépés.

A január 22-én bejelentett Diplomamentő programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Erre 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20140127-korhatar-nelkul-lehet-palyazni-a-diplomamento-programra.html 

 

Civil szervezetek 1 %

Civil szervezetek figyelem!

Ezt kell tenni az 1 százalékokért
 
A jövőben csak azoknak a civil szervezeteknek lehet felajánlani a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékát, amelyek előzetesen regisztráltak az erre szolgáló nyilvántartásba.
Az elsősorban az új polgári törvénykönyvvel (Ptk.) összefüggő törvénymódosítás szerint a feltételeknek megfelelő civil szervezetnek előzetes regisztrációval a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-áig kell kérnie nyilvántartásba vételét. Az egy évre szóló jogosultság megállapításáról az adóhatóság dönt. Az ezzel kapcsolatos felülvizsgálat a közigazgatási és munkaügyi bíróság hatáskörébe tartozik.
Az új eljárást először 2014. szeptemberi határidővel lehet alkalmazni 2015-re.


Forrás: http://adozona.hu/altalanos/Civil_szervezetek_figyelem_Ezt_kell_tenni_a_Z7Q5N6

 

Erzsébet-program

 Erzsébet-program pályázatok 2014 – Az összes pályázat egy oldalon 

Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kiírta az Erzsébet-program pályázatokat, melyekre két kategóriában lehet pályázni: szociális üdülési pályázatok és Erzsébet-tábor pályázatok.

A pályázatokat 2014. január 2-től lehet benyújtani a palyazat.erzsebetprogram.hu oldalon.

Az egyes pályázatok a pályázat kiírójának oldalán érhetők el, rövidített változatban pedig a PályázatMenedzser.hu oldalán is tanulmányozhatják a lehetőségeket.

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/erzsebet-program-palyazatok-2014/

 

 

3. oldal / 30

Játék

FacebookÓra