Címlap

Hírek

Adománygyűjtés

alt

 

Európa a polgárokért program 2014-2020

 Pályázat európai uniós ismeretek bővítésének támogatására és a polgárosodás elősegítésére – Európa a polgárokért program (2014–2020)

Az Európai Bizottság pályázatot hirdet strukturális támogatás nyújtására az európai politikák kutatóintézeteinek és az európai szintű civil társadalmi szervezeteknek az Európa a polgárokért program (2014–2020) keretén belül. A pályázat kódja: COMM-C2/01/2013. A szervezetek e pályázati felhívás alapján kötött négyéves keretpartnerség (2014-2017) formájában kapnak támogatást.

A pályázat tárgya

A program keretében általános uniós érdeket szolgáló célt képviselő szerveknek kaphatnak működési támogatást az európai emlékezéssel kapcsolatos tudatosság növelése vagy a demokratikus és állampolgári részvétel ösztönzése érdekében.

A pályázat részletei

A támogatás mértéke:

  • Civil szervezetek az európai emlékezésért (1. ág): 60 – 200 000 euró. Maximális társfinanszírozási arány: 70%
  • Európai szinten működő civil szervezetek (2. ág): 60 – 200 000 euró. Maximális társfinanszírozási arány: 70%
  • Az európai politikák kutatóintézetei (agytrösztök) (1. és 2. ág) : 60 – 350 000 euró. Maximális társfinanszírozási arány: 70%
  • Páneurópai szervezetek platformjai (2. ág): 60 – 600 000 euró. Maximális társfinanszírozási arány: 90%

Támogatható tevékenységek

A kérelmező tevékenységeinek kézzelfogható módon kell hozzájárulniuk a program általános és egyedi céljainak kidolgozásához és megvalósításához.

A kérelmező az alábbiakat köteles benyújtani:

  • 2014-ben kezdődő négyéves időszakra szóló stratégiai munkaprogram, és
  • 2014-ben kezdődő 12 hónapos időszakra szóló, részletes éves munkaprogram.

A pályázó szervezet stratégiai munkaprogramjának le kell fednie a szervezet alapszabályában szereplő tevékenységeket, ideértve a konferenciákat, szemináriumokat, kerekasztal-beszélgetéseket, a képviseletet, a kommunikációt és a hasznosítást, valamint az Európa a polgárokért programhoz kapcsolódó egyéb rendszeres, európai szintű tevékenységeket.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját. 

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/2013/11/22/europa-polgarokert-comm-c2012013/?awt_l=G8gOs&awt_m=3gGVsrHRdTz4mMk 

 

 

 

"Átjáró" Éjszakai Sportbajnokság

alt

 

EU drogstratégia

Az Európai Unió drogstratégiája magyar nyelven (2013-2020)

Forrás: http://drogfokuszpont.hu/szakteruleteink/kabitoszer-politika-strategia/politika-strategia-kapcsolodo-dokumentumok/

 

 

Európai Ifjúsági Esemény

Az Európai Parlament felhívja a fiatalok figyelmét, hogy éljenek a 2014-es Európai Ifjúsági Esemény által felkínált lehetőséggel

Az Európai Parlament (EP) hivatalosan is elindította az „Európai Ifjúsági Esemény (EIE) 2014-et” október 8-án a franciaországi Strasbourgban. Három napig 2014 májusában 5000 fő 16 és 30 év közötti fiatalnak lesz lehetősége, hogy megvitassa Európa jövőjét, és ötleteket adjanak az EP működéséhez. Az Európai Ifjúsági Fórum az esemény egyik fő partnere, s így az éves „YO!Fest” nevet viselő politikai fesztivál is Strasbourgban kerül megrendezésre.

 

Johanna Nyman, a Fórum képviselője rész vett az EIE-t bejelentő sajtótájékoztatón, majd az EuroparlTV sajtóvideójában hangsúlyozta, hogy az európai fiatal szavazók múltban tapasztalt hozzáállása elfogadhatatlan. A Fórum ezért elindított egy „Fiatal szavazók ligája” nevezetű projektet, amelyről Nyman azt mondta, hogy a kezdeményezés célja a fiatalok tájékoztatása és érdeklődésük felkeltése az európai parlamenti választásokra.

A résztvevőknek az EU valamely tagállamából, tagjelölt vagy szomszédos harmadik országból kell érkezniük. Az EP weboldalán található résztvevőknek címzett levélben Martin Schultz, az EP elnöke megígérte, hogy ő és a képviselők meghallgatják az ötleteket és napirendre tűzik őket a következő jogalkotási ciklusban.

Videó összefoglalót itt láthattok:

http://europarltv.europa.eu/en/player.aspx?pid=cc8e45c5-3fde-4fd1-b80f-a25101420166

Forrás: http://ifjusagitanacs.hu/2013/10/minit-hirlevel-nemzetkozi-hirek-2/ 

 

NIT

Mi az a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT)?

Az ifjúság számára létrehozott olyan fórum, mely a fiatalok és ifjúsági szervezetek között, valamint a hazai és nemzetközi szereplőkkel döntéshozókkal és szervezetekkel való hatékony párbeszéd megteremtését tűzte ki céljául. Egyik legfontosabb feladata az ifjúság és az ifjúsági szervezetek érdekképviseletének legmagasabb szintű ellátása, az ifjúságpolitika formálása és alakítása, valamint a mindenkori kormány megszólítása az ifjúság erős és egységes  hangjaként.

A NIT a magyarországi ifjúsági szervezetek ernyőszervezete, mely elsősorban hazánk ifjúságpolitikáját kívánja előmozdítani úgy, hogy szorosan együtt kíván működni a határon túli magyar ifjúsági szervezetekkel.

A NIT demokratikus alapokon szerveződő, független, nyitott, transzparensen működő, a fiatalok érdekképviseletét és a leendő csatlakozók képviseletét ellátó szervezet.

Hogyan és mikor jött létre a NIT?

A Nemzeti Ifjúsági Tanács alakulására 2012. december 1-jén került sor, melyet maratoni előkészítő tanácskozás előzött meg november 30-án. A szervezet létrehozásának gondolata végig kísérte a rendszerváltást követő éveket és számos próbálkozás volt hazánkban egy ifjúságot képviselő ernyőszervezet létrehozására, azonban tartósan működő, átfogó képviselet nem tudott létrejönni.

Civil szervezetek képviselői lelkesedése révén hosszú és alapos előkészület előzte meg a NIT megalakulását, melyet egy úgy nevezett Előkészítő Bizottság fejezett be egy országos konzultációt követően 2012 őszén. Az Előkészítő Bizottság feladata volt az eredmények összegzése, szakértői vélemények és tapasztalatok gyűjtése és az Alapszabály előterjesztése.

Az Alakuló ülésen 105 szervezet írta alá a csatlakozási nyilatkozatot, valamint fogadta el a Nemzeti Ifjúsági Tanács Alapszabályát.

Forrás: http://ifjusagitanacs.hu/csatlakozz/

 

7. oldal / 30

Játék

FacebookÓra