Címlap

Hírek

Kétoldalú ifjúsági kulturális programok támogatása

Kétoldalú ifjúsági kulturális programok támogatására

A pályázati program célkitűzései:
Olyan értékközpontú és értékteremtő, gyermek- és ifjúsági korosztály aktív részvételével – Magyarországon, illetve Magyarország közigazgatási határán túl megvalósuló – kulturális programok támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és/vagy ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába. Szolgálják a határokon átnyúló magyar-magyar együttműködést, valamint hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a határon túli magyar közösségek erősítéséhez. Biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését, a gyermek- és ifjúsági korosztály tagjainak lelki és erkölcsi fejlődését. Jelen pályázati kiírás keretében egy magyarországi és egy határon túli ifjúsági szervezet pályázik együtt közös kulturális program lebonyolítására.

A pályázatok benyújtásának határideje Az internetes pályázatok beadási határideje: 2013. november 29. 23:59 perc

Forrás: http://ncsszi.hu/palyazatok-1_2/aktualis-palyazatok-2_3/ketoldalu-ifjusagi-kulturalis-programok-tamogatasa-%28ifj-gy-13-d%29-4_454

 

Működési célú támogatás

Civil szervezetek működési célú támogatása 2014 / NEA-14-M

FIGYELEM! Jogszabályváltozás esetén a pályázati kiírásban foglaltak módosulhatnak.
Jelen pályázati kiírás részét képezi a "Pályázati Útmutató a NEA 2014. évi működési pályázatokhoz” (továbbiakban: Pályázati Útmutató), amely letölthető a http://www.emet.gov.hu illetve a http://www.civil.info.hu/web/nea linkeken.

A pályázat benyújtásának határideje
A pályázat EPER-ben való véglegesítésének határideje:
Kollégium elnevezése Benyújtási határidő
Közösségi környezet kollégium 2013. 11. 22. 23:59
Mobilitás és alkalmazkodás kollégium 2013. 11. 27. 23:59
Nemzeti összetartozás kollégium 2013. 11. 27. 23:59
Társadalmi felelősségvállalás kollégium 2013. 11. 25. 23:59
Új nemzedékek jövőjéért kollégium 2013. 11. 25. 23:59 

Forrás:  http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/DFB79BD4B22348E3C1257C0E00411B25

 

 

Pályázat-iskolán kívüli oktatási programra

Iskolán kívüli oktatási programok hátrányos helyzetűek számára

A pályázat célja
A hátrányos helyzetűek iskola időn kívüli lehetőségei számtalan esetben korlátozódnak, sok esetben megoldatlan. Olyan pályázati anyagokat várunk, melyek erre a kérdésre adnak választ, amik csökkentik az esetleges elkallódás veszélyeit.
A pályázók köre
Minden nem Budapesten bejegyzett székhellyel / telephellyel / fiókteleppel / rendelkező nonprofit szervezetek, amelyek a pályázat végrehajtásához megfelelő korábbi tapasztalatokkal rendelkeznek, vagy az adott témában a korábbiakban már konkrét, az ehhez a kiíráshoz hasonló akciókat végrehajtottak.

A pályázat kiírója nem kívánja a kreativitás határok közé szorítani, ezért csak példákkal szolgálunk.
Örömmel várunk egyedi, kreatív ötleteket. Előnyben részesítjük azokat a pályamunkákat hosszú távra terveznek, megjelölnek fenntarthatósági kilátásokat.
Elfogadható tevékenységek:
- közösségi, ismeretterjesztő programok
- oktatási programok
- korrepetitori tevékenység
Támogatás összege: 400 000 Ft
Támogatás intenzitása:
A pályázat kiírója nem köti ki, hogy a pályázó önerővel is rendelkezzen, de az elbírálásnál előnyben részesítheti azokat a pályázatokat, amelyek egyéb forrásokat is bevonnak.
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. november 20.

Forrás: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/B43376E74DE862F5C1257C0F0033473E

 

Ifjúsági és információs pontok_pályázat

Pályázat ifjúsági és közösségi információs pontok létrehozására és működtetésére művelődési és szabadidős szervezetek részére

A pályázat célja

A pályázat célja, hogy már egyéb formában működő vagy kialakítás előtt álló ifjúsági, valamint közösségi információs pontok (KREAPONTOK) alakuljanak.

A KREAPONTOK célja, hogy a helyi közösség számára lényeges információk egy helyen, helyi mentor segítségével elérhetőek legyenek.

5000 fő alatti magyarországi települések önkormányzatai, ezek intézményei, illetve az adott településen működő civil szervezetek: egyesületek, alapítványok.

A pályázat részletei

A pályázati konstrukcióban elnyerhető támogatás összege 990 000 Ft, amely az információs pont kialakításának, valamint a projekt időszak (6 hónap) alatti működtetésének szakmai költségeit fedezi. 

Forrás:  http://palyazatmenedzser.hu/2013/10/18/kreateam-ifjusagi-kozossegi-kreapontok/?awt_l=G8gOs&awt_m=3iRuRZRdh1z4mMk

 

Foglalkoztatási támogatás 2013

Foglalkoztatási támogatás indul az 55 év feletti nőknek

Foglalkoztatási támogatást nyújt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. novembertől azoknak az 55 év feletti munkanélküli nőknek, akiknek a nyugdíjba vonuláshoz szükséges 40 év szolgálati időből maximum 1 év hiányzik.

Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár sajtótájékoztatón jelentette be az új támogatási programot, melynek lényege:

 • a támogatás maximum 12 hónapra szól
 • 10 hónapig a bruttó bér és járulékok 100 százalékával támogatják a munkaadókat
 • további 2 hónap támogatás nélküli foglalkoztatást kell vállalni
 • a támogatás mértéke a garantált bérminimum 125%-a lehet (142 500 Ft)
 • a támogatási programban a munkaügyi központok lesznek a kapcsolódási pontok.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/foglalkoztataspolitikaert-elelos-allamtitkarsag/hirek/foglalkoztatasi-program-indul-az-55-ev-feletti-noknek

 

 

Önkéntes kerestetik Afrikába!

Önkéntes pályázat Kongói misszióra

Betöltötted a 18- at, de a 31-et még nem? Kipróbálnád magad egy másik egzotikus földrészen, új körülmények közt, megismernél vadonatúj embereket? Esetleg szereted a gyerekeket? Mit szólnál egy izgalmas, egész életedet meghatározó afrikai kiküldetéshez? Rád van szükség! Kongó, annak is a fővárosa: Kinshasa tárt karokkal vár Téged! A 10 éves Afrikáért Alapítvány az EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) jóvoltából kihagyhatatlan ajánlattal járul hozzá ehhez a fantasztikus humanitárius misszióhoz.

Az elmúlt évben már tízen kiutaztak, és nagy sikerrel teljesítették a missziót College Othniel iskolában és a La Providence árvaházban. Jelenlegi projektünk utolsó missziójában újabb öt önkéntest juttathatunk el kongói intézményeinkbe. Légy Te is a következő önkéntes csapat tagja!

Amit biztosítunk:

Kiutazás:

 • A repülőjegy árának 90%- a,
 • előzetes felkészítés, a kötelező oltások, vízum.

A kiküldetés teljes idejére Kongóban:

 • ellátás: étkezés, szállás, egészségbiztosítás
 • közlekedés: a szállás és az iskola, árvaház közti napi utazás
 • havi 80 euró zsebpénz
 • helyi mentorok segítsége a munkavégzés során
 • Magyarországi kapcsolattartás koordinátorral

Végső jelentkezési határidő: 2013. október 18.

Forrás: http://palyazatok.org/onkentes-palyazat-kongoi-missziora/

 

8. oldal / 30

Játék

FacebookÓra