Címlap

Hírek

Újrapapír 2014

 Újrapapír 2014 – Kreatív ötletpályázat óvodásoknak, iskolásoknak

A Hulladék Munkaszövetség (HUMUSZ) az “Újrapapír világnap” alkalmából pályázatot hirdetett az óvodás csoportok és iskolás osztályok részére.

A pályázat célja

Ötletek beküldése a papír újbóli felhasználásának kreatív módjaira.

Pályázók köre

Magánszemélyek: óvodás, iskolás csoportok.

A pályázat részletei

Kézműves alkotásokat, jól tovább használható papírtárgyakat, gazdaságos felhasználási ötleteket, projekt munkákat is.

Természetesen fényképes és szöveges dokumentációban, e-mailen keresztül!

A 3 legötletesebb, legrészletesebb beszámoló beküldői szemléletformáló ajándékcsomagot (pl. újrapapír termékek, kiadványok stb.) kapnak.

Háttéranyag az iskolai újrapapír akciókhoz:

További cikkek az újrapapírral kapcsolatban:

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. További információ a felhasználási feltételekben. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját!

A pályázat benyújtása

Jelentkezési lapon.

Határidő: 2014. március 31. 

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/2014/03/11/ujrapapir-2014-kreativ-otletpalyazat-ovodasoknak-iskolasoknak/

 

Út a diplomához

Út a diplomához - felhívás
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet Út a diplomához – Felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program címmel.
 
A felhívás kódja: UD-13
A pályázatok beadási határideje: 2014. március 7., 24:00 óra
 
Forrás: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/ut_a_diplomahoz/
 
 

TANDEM

TANDEM Fejlesztési Alap harmadik kiírás

A 2014. február 11-én nyilvánosságra hozott harmadik kiírásra a modernizációs veszélyekre felkészítő, célzott prevenciós programokat kidolgozó, gyermekfejlesztéssel foglalkozó nonprofit szervezetek és egyházak jelentkezését várjuk.

A pályázat beadási határideje: 2014. március 31. 

A PÁLYÁZAT TARTALMA
10-18 éves gyermekek, fiatalok és családjaik számára szervezett újszerű célzott prevenciós programok megvalósítása, mely családok olyan képességeit fejleszti, melyekkel az információs társadalom okozta modernizációs veszélyek felismerésére és kivédésére válnak alkalmassá.
Modernizációs veszélyek:

  • internetfüggőség
  • média negatív hatásai
  • médiaerőszak
  • nem biztonságos internethasználat (adathalászat, illegális tartalmak, cyberbullying - online zaklatás, sexting, gyermekpornográfia)
  • emberkereskedelem, prostitúció

A pályázati program keretében megvalósítandó célzott prevenciós program, a fenti modernizációs veszélyek közül tetszőlegesen választott részterület(ek)re irányulhat. Az egyes részterületen belül egyedi módszerek alapján komplex programot kell megvalósítani, a program minden elemére kiterjedő tematika alapján.
A program során az egyedi módszerekkel megvalósított fejlesztési program végére egy, a témával kapcsolatos üzenetet hordozó produktumnak kell elkészülnie. A produktum lehet plakát, videó, művészeti alkotás, alkalmasnak kell lennie szakmai rendezvényeken, internetes felületen történő közzétételre. 

Forrás:  http://www.segelyszervezet.hu/hu/tandem-fejlesztesi-alap-harmadik-kiiras

 

Kábítószerprevenciós-programok támogatása

Kábítószer-prevenciós programok támogatására
Pályázat célja
A pályázat célja univerzális, célzott és javallott prevenciós programok támogatása, illeszkedve a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013-2020 "Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen" című dokumentumhoz. A pályázat keretében az iskolai színtéren univerzális és célzott prevenciós beavatkozások, valamint a helyi közösségi résztvevők együttműködésén alapuló, a drogfogyasztással szemben alternatívát nyújtó, továbbá a családi rendszer megerősítését elősegítő programok támogatására van lehetőség. A fenti célok megvalósítását három pályázati kategória szolgálja:

"A" kategória: Az iskolai színtéren olyan univerzális és célzott prevenciós programok támogatására van lehetőség, amelyek illeszkednek az iskolai egészségfejlesztési, egészségnevelési feladatokhoz.
"B" kategória: A helyi közösségi erőforrásokra támaszkodó programok, kezdeményezések támogatása, amelyek vonzó alternatívát jelenthetnek a szerhasználattal szemben. A pályázat elsősorban a speciális célcsoportokra irányuló prevenciós és reszociálizációs programok (pl. a gyermekvédelmi intézményrendszer és a büntető-igazságszolgáltatás területe) támogatására biztosít lehetőséget.
"C" kategória: A családi rendszer megerősítését, a szülői készségek fejlesztését szolgáló univerzális, célzott, javallott programok támogatása.

Pályázatok benyújtásának határideje
Az internetes pályázatok beadási határideje: 2014.március 3.  

Forrás: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/65AB14336D348B57C1257C76004EF3B8 

 

 

KEF

Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására ( Pályázat kódja: KAB-KEF-14)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló a 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, valamint a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. március 3.
Forrás:  http://ncsszi.hu/

 

 
http://ncsszi.hu/hirek,-aktualitasok-1_18/megjelentek-a-2014-es-kabitoszerugyi-palyazatok-kiirasai-n_328  http://ncsszi.hu/hirek,-aktualitasok-1_18/://ncsszi.hu/hirek,-aktualitasok-1_18/megjelentek-a-2014-es-kabitoszerugyi-palyazatok-kiirasai-n_328 http://ncsszi.hu/ 

 

Szociálisan rászorulóknak járó támogatások 2014

 Szociális rászorultság esetén járó támogatások 2014-ben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette a 2014-es esztendőre érvényes, szociális rászorultság esetén járó ellátásokkal kapcsolatos tájékoztatókat, melyből minden érdeklődő megtudhatja, hogy jár-e neki (és, ha igen, mennyi) szociális ellátás, támogatás.

Az egyes tájékoztatók az alábbi linkekről tölthetők le:

A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei

Adósságkezelési szolgáltatás

Aktív korúak ellátása

Ápolási díj, kiemelt ápolási díj

Fogyatékos személyek adókedvezménye – otthona – rehabilitációs intézménye

Fogyatékossági támogatás Idősek otthona Időskorúak járadéka

Közgyógyellátás

Lakásfenntartási támogatás

Parkolási igazolvány

Szociális alapszolgáltatások I.

Szociális alapszolgáltatások II.

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/2014/02/06/szocialis-segely-ellatasok-tamogatasok-2014/?awt_l=G8gOs&awt_m=3c4XPi0lajz4mMk

 

2. oldal / 30

Játék

FacebookÓra