CímlapMESE

Mese

Mese

Az egyesület 1989-ben alakult. Klasszikus tevékenységének célja elsősorban a mozgáskorlátozottak érdekvédelme, érdekképviselete. Támogatja, szervezi és elősegíti a munkaerőpiacon a hátrányos helyzetű rétegek képzését és foglalkoztatását.

Az egyesület gyógyító-egészségügyi rehabilitációs tevékenységet is folytat, segíti az egészségmegőrzést, a betegség megelőzését, elősegíti a mozgáskorlátozottak pihenését, üdülését, szabadidejük kulturált eltöltését. Tagjai részére különféle tanácsadásokat és kedvezményes szolgáltatásokat szervez.

A lakásakadály mentesítési és fogyatékossági támogatás ügyintézése mellett esélyegyenlőségi napot, illetve fórumokat, sportrendezvényeket, hátrányos helyzetű gyermekek számára táborokat, gyógyfürdőjáratokat, kulturális rendezvényeket szervez.
Tevékenységi körének bővítése 1996 óta folyamatos.

Életmód táborokat szervezett először a megyében, majd az országban élő mozgássérült fiatalok számára, 2000-től pedig szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak is. 
Az egyesület 1997-től működteti az Önálló Életvitel Központját. 2001 év folyamán mentor hálózatot hozott létre Pásztó, Bátonyterenye és Salgótarjáni kistérségében hátrányos helyzetű családok számára, foglalkoztatás elősegítése céljából.
2002 és 2004 között Bátonyterenye és kistérségében KID 2001 elnevezéssel 16-25 év közötti szakképzetlen, munkanélküli fiatalok munkaerőpiaci (re) integrációját segítette elő. 

Jelenleg a „Ne ellene, inkább HELYETTE!”- Alternatív lehetőségek a drogprevenció területén című program főpályázója.

 

Játék

FacebookÓra